Kde na safari v okolí Kapského mesta v Južnej Afrike?

Výlet na safari, je jedným z najlepších zážitkov aké môže človek počas života zažiť. Vidieť levy, slony, žirafy a podobné zvieratá vo voľnej prírode chodiac okolo vás, je na nezaplatenie. Keďže už som sám toto zažil, určite sa s vami podelím kam ísť na safari v okolí Kapského mesta. Toto sú moje dve safari rezervácie ktoré sa mi počas môjho pobytu podarilo navštíviť.

Botlierskop Private Game Reserve

Botlierskop Private Game Reserve sa nachádza asi 4 hodiny jazdy od Kapského mesta, v blízkosti mestečka Mossel Bay na južnom pobreží Južnej Afriky. Botlierskop Private Game Reserve poskytuje jedinečný zážitok safari v blízkosti Kapského mesta a umožňuje návštevníkom priblížiť sa k divokej prírode Južnej Afriky.

Rezervácia sa rozkladá na viac ako 4 000 hektároch a ponúka rôzne biotopy, vrátane hôr, lesa, lúk, riek a jazier. Táto pestrosť prostredia umožňuje existenciu rôznorodej divočiny a zvierat. Botlierskop je domovom rôznych druhov divokej zveri vrátane „Veľkej päťky“ – slonov, nosorožcov, leopardov, levov a byvolov. Okrem toho môžete pozorovať aj ďalšie druhy ako žirafy, antilopy, zebry a mnohé ďalšie.

Rezervácia ponúka široké spektrum aktivít vrátane safari prehliadok v otvorenom vozidle so skúsenými sprievodcami, ktorí poskytujú informácie o faune a flóre. K dispozícii sú aj krátke prechádzky, jazda na koni a kanoistika.

Botlierskop disponuje luxusným ubytovaním s rôznymi typmi chát, stanov a viliek, ktoré umožňujú hostiteľom vychutnávať si prírodu a pohodlie.

Rezervácia sa zaväzuje k ochrane a udržateľnosti prostredia a jeho divokej fauny. Snaží sa o zachovanie biodiverzity a edukáciu verejnosti o dôležitosti ochrany divočiny.

Garden Route Game Lodge

Garden Route Game Lodge je ďalšiu známou safari rezerváciou nachádzajúcou sa na trase Garden Route v Južnej Afrike.

Garden Route Game Lodge leží na západnom konci trasy Garden Route, blízko mestečka Albertina, ktoré je medzi Kapským mestom a mestom Port Elizabeth. Rezervácia sa rozprestiera na ploche viac ako 2 000 hektárov a zahŕňa rôznorodé prostredie, vrátane lesov, jazier a riek. Táto pestrosť biotopov prispieva k rozmanitosti zvieracej a rastlinnej fauny.

Game Lodge je domovom mnohých druhov zveri, vrátane slonov, leopardov, levov, nosorožcov, antilop a ďalších. Rezervácia je tiež známa pre svoje bohaté vtáctvo. Game Lodge ponúka tradičné safari prehliadky v otvorenom vozidle so skúsenými sprievodcami. K dispozícii sú aj iné aktivity, ako napríklad nočné safari, bush walks (prehliadky pešo), jazda na koni, kanoistika a bird watching.

Ako aj predošlé safari, aj toto ponúka rôznorodé typy ubytovania, vrátane chát, stanov a rodinných apartmánov. Ubytovanie je často navrhnuté tak, aby odrážalo okolitú prírodu a zároveň poskytovalo pohodlný pobyt.

Návšteva Garden Route Game Lodge môže ponúknuť fascinujúci pohľad na juhoafrickú divočinu a zážitok zo safari na malej vzdialenosti od známej trasy Garden Route.

Tip na záver

Určite ak by bol jeden tip, ktorý by som odovzdal na záver, tak je to jednoznačne tip, aby ste šli s lokálnou cestovnou kanceláriou, keďže cestou budete prechádzať okolo takzvaných „townships“ čo by sme mohli na slovenských pomeroch označiť za niečo ako osady/slumy. Prechod týmito miestami vie byť niekedy nebezpečný. S cestovnou kanceláriou by vám však nič hroziť nemalo, keďže vedia ktorým miestam sa majú po ceste vyhnúť poprípade zrýchliť.

Relax!

Ahojte turisti!

Pridajte sa do nášho klubu a získavajte inšpirácie na výlety každý víkend.

You Might Also Like

Leave a Reply